Scholen#crossrun

Op zaterdag 12 oktober 2019 organiseert Atletiekvereniging Twenterand weer een speciale scholen#crossrun op Het Lageveld in Wierden.

Kinderen uit groep 5 t/m 8 van de basisschool kunnen dan als schoolteam meedoen op de 1.500 meter kidsrun. Een team bestaat uit 3-5 lopers.
Alle lopers lopen de 1.500 meter, tegelijk met de ‘gewone’ deelnemers op de 1.500 meter.

Na de wedstrijd wordt het schoolklassement opgemaakt, waarbij de beste drie prestaties uit het team meetellen.

Er is een wisselbokaal te winnen voor de school met het beste meisjesteam én een wisselbokaal voor de school met het beste jongensteam. Mixteams dingen mee in de competitie voor de jongens.

Individuele lopers in het scholenteam, dingen ook mee naar de ‘gewone’ te winnen dagprijzen.

Starttijd: 14.45 uur
Locatie: Recreatiepark Het Lageveld, Vriezenveenseweg 57 Wierden
Inschrijfgeld: € 10,- per team (3-5 lopers)

Inschrijven
Inschrijven kan door het Opgaveformulier scholencrossrun in te vullen en te mailen aan avtlageveldlopen@gmail.com of op de dag zelf bij de inschrijfbalie op Het Lageveld tot een half uur voor de start.

De startnummers kunnen voor de wedstrijd worden opgehaald bij de inschrijfbalie op Het Lageveld. Voor een P-uitrijkaart wordt gezorgd.

Wedstrijdverslag scholen#crossrun zaterdag 13 oktober 2018
Tijdens de AVT Lageveldloop op 13 oktober 2018 was er een speciale scholen#crossrun. Kinderen uit groep 5 t/m 8 konden als team meedoen. Alle lopers in een team liepen mee met de 1.500 meter kidsrun.

Tot aan de prijsuitreiking was het erg spannend welke scholen er gewonnen zouden hebben!
Uiteindelijk gingen de jongens Shalom 1 én The Sportsgirls van CBS Shalom uit Vriezenveen er met de wisselbokalen vandoor. Het meisjesteam De Tijgers van CBS Shalom werd 2e en The Girlstars van de Morgenster uit Wierden werd 3e. Het jongensteam de Hihiyena’s van de Mariaschool uit Wierden werd 2e en het team de Slakkies van de Shalomschool werd 3e. Prachtige prestaties!

Voor de volledige uitslag van de scholen#crossrun 2018 klik hier.