Uitslagen


  Zo nu en dan krijgen wij nog wel eens de vraag waarom wij de uitslagen verwerken op basis van de brutotijd, in plaats van de nettotijd. Hieronder een korte uitleg:

  Brutotijd

  Dit is de tijd vanaf het officiële startschot tot en met de finish van de loper.

  Nettotijd

  Dit is de tijd die de loper daadwerkelijk loopt over de afstand. Dus vanaf het passeren van de startlijn tot de finish. De nettotijd kan berekend worden doordat wij met een elektronisch systeem, door middel van chips aan de schoenen, werken.

  De uitslag

  De KNAU (Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie) heeft bepaald dat uitslagen van een wedstrijd op basis van de brutotijd gaat. De deelnemer die dus als eerste over de finish komt, is de daadwerkelijke winnaar. Vandaar ook dat veel lopers graag helemaal voor aan de startlijn gaan staan.
  Onze juryleden zijn onze backup voor als het systeem onverhoopt uitvalt en schrijven met de hand mee op welke tijden de snelste lopers finishen. Als wij de uitslagen op basis van nettotijd zouden doen, wordt het voor toeschouwers, maar vooral voor de juryleden, erg onoverzichtelijk wie de daadwerkelijke winnaar is.

  Uitslagen 1 oktober 2016


  Linkje naar de uitslagen van de scholen crossrun:
  scholencross

  Uitslagen 12 november 2016

  Uitslagen 14 januari 2017


  Uitslagen 18 maart 2017


  Lageveldlopen competitie

  De vier edities van de Step One -Lageveldlopen 2015-2016 vormen samen een competitie. Iedereen die zich heeft ingeschreven voor de competitie, doet hieraan mee. Heeft u zich een paar keer inschreven als losse deelnemer? Dan kunt u helaas niet deelnemen aan de competitie.

  Voor de 1200 meter, 2500 meter en de 5 kilometer worden de drie snelste tijden worden bij elkaar opgeteld. Deze totaaltijd bepaalt de stand in de competitie.
  Voor de 10 kilometer zijn er dit jaar 3 edities i.v.m. 10 engelse mijl tijdens de laatste loop. Daarom tellen bij de 10 km dit jaar de twee snelste tijden.

  Eindstand competitie seizoen 2016-2017:
  Competitie 1200m
  Competitie 2500m
  Competitie 5km
  Competitie 10km

  Recente tweets: @lageveldlopen